Tipy na upršané zimné dni.

Tipy na upršané zimné dni.

Milí hostia, pripravili sme si pre Vás pár tipov na výlety behom upršaných zimných dní, kedy lyžovačka nie je pre všetkých najšťastnejšou voľbou.

Oravský hrad, Oravský Podzámok

Vzdialenosť od hotela 38 km. Jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska je Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako „orlie hniezdo“. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Z pôvodne malej pevnosti z 13.storočia vznikol v priebehu nasledujúcich storočí rozsiahly hradný areál, ktorý má dnes 154 miestností. Dnes tvorí hradný areál pozoruhodný komplex Dolného, Stredného a Horného hradu s palácmi, opevnením a vežami. V priestoroch Oravského hradu sa nachádza niekoľko expozícií. Veľmi obľúbené sú nočné prehliadky Oravského hradu počas hlavnej turistickej sezóny, spestrené divadelnými predstaveniami a strašidelnými výjavmi.

Múzeum Oravskej dediny, Zuberec

Vzdialenosť od hotela 24 km. Múzeum sa nachádza na úpätí Roháčov v Západných Tatrách. Bolo sprístupnené r. 1975. Prezentuje kultúru bývania a ľudovú architektúru Oravy formou rekonštrukcie modelu (zrubové stavby). Okrem roľníckych obydlí s hospodárskymi staviskami sú tu aj zemianske kúrie a usadlosti a sakrálne stavby. Skanzen vytvára model dediny, nad ktorou sa týči drevený kostol s cintorínom a na okraji sú rozložené sezónne stavby. Medzi unikátne stavby patrí neskorogotický kostol zo Zábrežia (15.-18. stor.), zemianska usadlosť z Vyšného Kubína z r. 1752, dom z Čimhovej a ďalšie tri objekty z 18. stor.

Kinderland, Námestovo

Vzdialenosť od hotela 24 km. KINDERLAND je jedinečné zábavné centrum na Slovensku, kde nájdu zábavu nielen deti, tínedžeri, ale aj dospelí. Uvedený priestor prešiel kompletnou rekonštrukciou a teší sa na návštevníkov, ktorí tu zažijú radosť, smiech a zábavu. Novinkou Kinderlandu je otvorenie terasy na streche s umelým trávnikom a výhľadom na mesto Námestovo a okolie. Poskytuje širokú škálu služieb – detské oslavy, parkourové workshopy, catering a mnoho iného. Ak chcete zažiť 5D alebo 9D CINEMA doslova na vlastnej koži, zamierte si to rovno do jedinečného kina, ktoré spája unikátny zážitok a pohybujúce sa sedačky, špeciálne efekty, dotyky, vibrácie, nečakané stúpania či vietor vo vlasoch alebo voľný pád.

Escape plan Námestovo

Vzdialenosť od hotela 23 km. Escape Plan je jedinečná a fascinujúca hra, v ktorej je skupina (2-5) ľudí uzamknutá v miestnosti, ktorá na prvý pohľad a dojem vyzerá ako obyčajná, bežná izba. Účastníci musia využiť rôzne prvky, objekty a indície, ktoré v miestnosti nájdu aby vyriešili sériu hlavolamov, hádaniek a záhad, ktoré vedú k nájdeniu spôsobu ako uniknúť z miestnosti v stanovenom čase. Hoci hra pozostáva z menej i viac náročných úloh nevyžaduje žiadne špeciálne schopnosti. Kľúčom k úspechu je vźajomná komunikácia a spolupráca.

Chochołowskie Termy, Chocholow (Poľsko) - 15% zľava na všetky vstupy pre ubytovaných hostí

Vzdialenosť od hotela 8 km. Chocholowské Termy sú najväčším termálnym komplexom v regióne Podhale. Celodenný vstup do areálu s rozlohou vodnej plochy až 3000 m² ponúka 8 whirlpool bazénov (36 °C), 1 bazén so soľankovou vodou, vonkajšie bazény (36 °C) s vodnými atrakciami ako napr. divoká rieka, volejbal, basketbal, masážne trysky, vodopád, sopka, vzdušné gejzíry, vodné steny, lezecká sieť, vodná hojdačka; niekoľko rôznych toboganov, soľnú jaskyňu, Saunárium - najväčšie v danom regióne, športový bazén (16 x 8 m, 30 °C) s monitorovacím systémom poseidon či rôzne zábavné atrakcie pre deti. Zážitok umocňuje výhľad na vrcholky Tatier z panoramatickej oddychovej terasy.

Zakopané - Poľsko

Vzdialenosť od hotela 27 km. Vďaka rozprávkovo drevenej architektúre a tradičnému folklóru vo vás mesto zanechá rad pekných spomienok. Obľúbenú pešiu zónu Krupówki lemujú početné obchody, reštaurácie i predajne so suvenírmi. Mnohí pouliční umelci tu vyjadrujú svoje pocity a dojmy hraním na hudobné nástroje, výtvarnými dielami, predvádzaním kúziel či bábkovým divadlom. Ďalšou atrakciou je pozemná lanovka Gubalowka. V jej konečnej stanici nájdete najmä úžasný výhľad na celé okolie. Či je leto, alebo zima, vždy sa tam budete cítiť ako v inom svete a pokojne môžete relaxovať aj pri šálke kávy. Okrem občerstvenia sa tam nachádza aj zábavná zóna pre deti, ktorú využijú najmä počas dobrého počasia. Dolná stanica lanovky sídli v podstate v centre mesta, takže prístup k nej je veľmi pohodlný. Dom hore nohami - postavený na streche v poľskom skanzene Szymbark láka množstvo turistov. Podľa autora to má pripomínať skutočnosť, že ľudia si niekedy postavia hore nohami celý svet.

© Copyright 2024 | Všetky práva vyhradené